Гомбовці – це ідеальний десерт для сімейного столу. Спробуйте приготувати їх вдома за цим рецептом, і ви закохаєтесь у цей традиційний закарпатський смаколик!
Інгредієнти (на 4 порції)
- 600 грам кисломолочного сиру
- 150 грам манки
- 50 грам муки
- 1 яйце
- 1 пакет Ванільного цукру
Крок 1. Замішуємо тісто
У глибокій мисці з’єднуємо всі інгредієнти: сир ,яйце , ванільний цукор, манку та борошно. Спочатку перемішайте ложкою, а потім руками. Має вийти тісто, яке добре тримається купи. Дайте йому постояти 15–20 хвилин, щоб манка набухла.

Крок 2. Формуємо кульки
З сирної маси сформуйте невеликі кульки, ми зазвичай формуємо приблизно 5-6 см в діаметрі.

Крок 3. Варимо гамбовці
У каструлі закип'ятіть воду. Опустіть кульки у киплячу воду й варіть, поки вони не спливуть на поверхню. Як тільки піднялися – відразу діставайте. Зазвичай це приблизно 5 хвилин після кипіння води.

Крок4. Подаємо до столу
Перекладіть гарячі гамбовці на тарілку. Добавте сметану, йогурт, чи варення, фрукти.

Нехай смакує)
Корисні поради для приготування гамбовців
-
Використовуйте правильний сир
Якщо сир занадто вологий – обов’язково відіжміть зайву рідину. Це допоможе тісту тримати форму, а гамбовці не розваряться у воді. -
Домашній сир робить гамбовці ніжними
Щоб маса була більш однорідною та ніжною, сир можна перетерти через сито або зблендерувати. Так кульки виходять легкими та повітряними. -
Солодкі гамбовці для ласунів
У класичному рецепті гамбовців використовується помірна кількість цукру. Але якщо ви любите солодке – сміливо додавайте більше, і страва перетвориться на справжній десерт. -
Гамбовці з начинкою – варіант із сюрпризом
У середину сирної кульки можна покласти начинку: сливу, абрикос чи густе повидло. Так ви приготуєте гамбовці з фруктами – популярний варіант закарпатської кухні. Головне, щоб начинка була густою і не витекла під час варіння.
