лого
  • Головна
  • Відпочинок
    • Гірські масиви Карпат
    • Водні ресурси Карпат
    • Карпатські населені пункти
    • Туристичні маршрути Карпат
    • Споруди та пам'ятки Карпат
    • Екопарки
    • Санаторно-курортне лікування
    • Гірськолижний відпочинок у Карпатах
  • Житло
  • Заклади харчування
  • Блог

вибрана мова

karpatium@gmail.com

Для будь-яких питань, скарг чи пропозицій

  • Увійти
Головна / Блог / Закарпатські сирні гомбовці  
Гамбовці
Сирні кульки
Кухня закарпаття
Гомбовці

Закарпатські сирні гомбовці

Гомбовці – це ідеальний десерт для сімейного столу. Спробуйте приготувати їх вдома за цим рецептом, і ви закохаєтесь у цей традиційний закарпатський смаколик!

Інгредієнти (на 4 порції)

  • 600 грам   кисломолочного сиру
  • 150 грам манки
  • 50 грам муки 
  • 1 яйце
  • 1 пакет Ванільного цукру


Крок 1. Замішуємо тісто

У глибокій мисці з’єднуємо всі інгредієнти:  сир ,яйце , ванільний цукор, манку та борошно. Спочатку перемішайте ложкою, а потім руками. Має вийти тісто, яке добре тримається купи. Дайте йому постояти 15–20 хвилин, щоб манка набухла.

Крок 2. Формуємо кульки

З сирної маси сформуйте невеликі кульки, ми зазвичай формуємо приблизно 5-6 см в діаметрі.

Крок 3. Варимо гамбовці

У каструлі закип'ятіть  воду. Опустіть кульки у киплячу воду й варіть, поки вони не спливуть на поверхню. Як тільки піднялися – відразу діставайте. Зазвичай це  приблизно 5 хвилин після кипіння води.

Крок4. Подаємо до столу

Перекладіть гарячі гамбовці на тарілку. Добавте сметану, йогурт, чи варення, фрукти.



Нехай смакує)

Корисні поради для приготування гамбовців

  • Використовуйте правильний сир
    Якщо сир занадто вологий – обов’язково відіжміть зайву рідину. Це допоможе тісту тримати форму, а гамбовці не розваряться у воді.

  • Домашній сир робить гамбовці ніжними
    Щоб маса була більш однорідною та ніжною, сир можна перетерти через сито або зблендерувати. Так кульки виходять легкими та повітряними.

  • Солодкі гамбовці для ласунів
    У класичному рецепті гамбовців використовується помірна кількість цукру. Але якщо ви любите солодке – сміливо додавайте більше, і страва перетвориться на справжній десерт.

  • Гамбовці з начинкою – варіант із сюрпризом
    У середину сирної кульки можна покласти начинку: сливу, абрикос чи густе повидло. Так ви приготуєте гамбовці з фруктами – популярний варіант закарпатської кухні. Головне, щоб начинка була густою і не витекла під час варіння.

 

Сподобався блог? Поділіться посиланням з друзями та давайте разом відкривати красу України та Карпат!

Додати до улюблених
аватар автора
автор: Редакція Реcурсу
Відпочинок
  • Гірські масиви Карпат
  • Водні ресурси Карпат
  • Карпатські населені пункти
  • Туристичні маршрути Карпат
  • Споруди та пам'ятки Карпат
  • Екопарки
  • Санаторно-курортне лікування
  • Гірськолижний відпочинок у Карпатах
Karpatium.com
  • Відпочинок у Карпатах
  • Блог
  • Гіди та екскурсоводи
  • Житло та проживання
  • Про Карпатіум
  • Вхід для клієнтів
  • Увійти
Останні додані
  • Парк Історії Землі «Underhill»
  • Диноляндія Карпати — Дінопарк і розваги біля Буковелю
  • Вінниця
  • Парк Науки в Буковелі
  • Гора Жандарм
  • Гедзьо Парк
  • Долина Кликоцеїв
  • Буковинське Око (Гірське Око)
Контакти
karpatium@gmail.com

Пропозиції та поради щодо покращення ресурсу

Політика Конфіденційності
Copyright © 2025 by Karpatium
Інтернет-виданням дозволяється використовувати інформацію, розміщену на Сайті, за умови відкритого гіперпосилання та згадки першоджерела не нижче першого абзацу
Вхід
Вхід за допомогою соціальних мереж
social facebook sign insocial google sign in

Використовуйте емейл та пароль вказані при реєстрації

Забули пароль ?
Success

Шукаємо

прогрес
Ми використовуємо файли cookiesПрийняти